Dugges satsar hårt på England

Tomas Halberstad på Dugges är mycket nöjd med bryggeriets satsning i England så här långt. Foto: Ronny Karlsson

Dugges är på god väg att göra succé på den engelska marknaden. Det kommande året fortsätter satsningarna på de brittiska öarna.
– Det känns som att vi är i början av en kraftig uppgång, säger Tomas Halberstad.

Dugges Bryggeri i Landvetter utanför Göteborg har vuxit sig allt större i Sverige och även i andra länder har intresset blivit större. Inte minst i England, där det nu finns en uttalad strategi för det kommande året.

– Det känns som om det bara är början och England är en enorm marknad, säger Halberstad, som är kommunikationsansvarig på Dugges.

Tillsammans med produktionsansvarige Magnus Engström var han i England nyligen och responsen var mycket god.

– Vi var med bland annat på en festival i Bristol och gjorde totalt fem events på nio dagar. Vi har börjat att sälja bra i England och de beställer oftare och oftare.

Det var i fjol som intresset i England tog fart. Framför allt är det Tropic Thunder som blivit populär, men även Black Currant och IPA:n Orange Haze har öppnat dörrar för Landvetterbryggeriet.

– Brewdog har till exempel köpt 90 lådor av Black Currant och har med ölen i en låda de skickar ut. Intresset växer lite överallt. Det känns sjukt roligt och vi märker att varje order blir större.

Det kommer att bli ett antal besök i olika brittiska städer framöver. Då handlar det dels om events, men även om olika samarbetsöl.

En öl har redan bryggts med Wiper&True, i oktober bär det av till flera skotska städer och i november blir det besök i Manchester och Leeds. På schemat då står bland annat en samarbetsöl med det hajpade Manchesterbryggeriet Cloudwater.

– Det kommer nog bli resor och nya öl även i vår, och vi har redan bestämt att vi ska vara med på London Craft Beer Festival i London i augusti nästa år, säger Halberstad.

Förhoppningen är att de olika besöken ska bygga på det redan växande intresset.

– Vi gör en medveten satsning mot England. Vi vet att vi har kvaliteten och har fått väldigt bra respons, säger Halberstad.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Dugges satsar hårt på England

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer