Dugges jubilerar med massor av ölfester

Ola Engström och Tomas Halberstad har en hel del jobb med att få till alla detaljer i det omfattande jubileum som väntar. Foto: Ronny Karlsson.

När Dugges firar 15 år i april sker det med en hel veckas ölfester i Göteborg. Men faktiskt börjar firandet i en kanske lite oväntad stad.

Planeringen inför 15-årsjubileet är i full gång och det är en hel del som är på gång. Under veckan 20-25 april kommer det stora firandet att ske på Brewers Beer Bars båda barer i Göteborg.

Men veckan innan tjuvstartar man faktiskt och då sker det på Artut i Östersund 14-18 april.

– Vi har en bra kontakt med dom och har varit där tidigare. Det känns kul och kanske lite otippat att fira där också, säger Tomas Halberstad på Dugges.

Dugges kommer själva att vara på plats i Östersund en av dagarna, men sedan är det fokus på den veckolånga festen i Göteborg som gäller. Totalt blir det 42 olika öl från Dugges på Brewers Beer Bar under veckan.

Alla detaljer är inte klara i dagsläget, men det kommer att hända en hel del kul saker på de båda barerna.

– Det kommer att vara tap takeover på båda barerna hela veckan och där byter vi ut ölen en hel del. Vi kommer också att skeppa över USA-bryggd Dugges-öl och sälja burkar till ett rimligt pris, säger Halberstad.

Utöver det blir det en podd- och quizkväll, det kommer att bli en dag med fokus på projektet Spotlight och man kommer att ha sina formgivare på plats för att lyfta fram den design som Dugges jobbar med.

På fredagen, 24 april, är själva jubileumsdagen och då ska det också släppas tre nya öl. De ölen släpps då runt om i landet och givetvis har ölen anknytning till jubileet. De här ölen handlar det om:

– En suris med 15 olika frukter

– En IPA med 15 olika humlesorter

– En stout på 15 procent med 15 maltsorter och 15 olika kryddor.

De tre ölen släpps också på Systembolaget samma dag. Men allt handlar inte om ny öl. En gammal bekanting kommer också tillbaka.

– Dugges Celebration kommer tillbaka, det ölet får sin come back under veckan. Det är en tidig IPA från Dugges som faktiskt stoppades av Sierra Nevada i USA, säger Halberstad.

Under veckan blir det även speciella Dugges-pizzor på Brewers Beer Bar, och det blir en omröstning där de intresserade kan rösta på vilket tidigare Dugges-öl som ska bryggas igen.

Som om allt det ovan nämnda inte räcker så blir det även en efterfest i Stockholm.

Det blir på Lådan 2 maj och då är det 30 olika öl som presenteras för ölintresserade i Stockholm.