Dugges fixar Sveriges största tap takeover

Sveriges största tap takeover med 400 kranar. Det fixar Dugges och Bishops Arms i oktober.

Samtliga 41 Bishops Arms-barer är med på arrangemanget som genomförs 16-22 oktober.

– Målet var först att få ihop över 150 kranar. Det känns förstås riktigt roligt och det har varit ett större gensvar från de olika barerna än vi hade kunnat ana. Det blir otroligt stort, säger Tomas Halberstad på Dugges.

Planerna för det gigantiska projektet började redan i november i fjol, då Halberstad och Jonas Burenius på Brill pratade om att göra något stort.

– När vi började snacka med Dugges om att göra något ihop så var idén att göra en större och framför allt bättre grej än någon av oss gjort tidigare. Vi ville göra ett kvalitetsevenemang över hela Sverige. Det blev vårt fokus, säger Jonas Burenius.

Man vände sig sedan till Bishops Arms där de enskilda restaurangerna kunnat välja mellan olika paket med olika mycket öl.

– I Sundbyberg och Piteå blir det 24 kranar vardera, det blir nytt rekord för antal Dugges-öl på ett och samma ställe, säger Halberstad.

Dugges fixar Sveriges största tap takeover tillsammans med Brill och Bishops Arms.

Sammanlagt blir det 31 olika öl som erbjuds under veckan och Dugges ska ta fram ett speciellt öl för eventet.

– Det blir en session-ipa i New England-stil med namnet The Standard, berättar Halberstad.

De barer som bokat de största paketen kommer också att anordna provningar med personer från bryggeriet på plats. Sammanlagt blir det 22 provningar under den här veckan så det blir en hel del resande för Dugges personal.

– Det här kräver en jäkla massa logistik men det känns som att vi har kontroll på det nu. Vi har 950 fat med öl avsatta för den här veckan, vi får se om alla går åt, säger Halberstad.

För att klara av veckan har det bryggts och ska bryggas en hel massa öl på bryggeriet. Sammanlagt är det tolv av Bishops Arms restauranger som kommer att erbjuda 15 öl eller fler.