Dohlstens nya singel en hyllning till portern

John Dohlsten är artisten som gärna skriver om det gamla Göteborg. Nu har han dessutom gett portern sin egen visa.

Visan handlar om det gamla Porterbruket vid Klippan i Göteborg, och det är ett område som fascinerar Dohlsten.
– Porterbruket är en riktig institution. Öl och alkohol var en del av Majorna och det finns paralleller till dagens bryggare som blir allt fler, säger Dohlsten.
Hans föreställning och skiva Farväl Majorna har fått en del uppmärksamhet och föreställningen ska även sättas upp på Stora Teatern i mars. Portervisan har en koppling till föreställningen.
– Den fanns med i planerna där och jag hade påbörjat låten, men den kom aldrig med. Men sedan kände jag att jag ville göra färdigt den och nu finns den som singel, säger Dohlsten.
Han konstaterar att dagens bryggeriboom i Göteborg har påverkat även honom.
– Jag har blivit mer och mer intresserad. Jag har varit med på en hel del öl-events, fått kontakter i branschen och är väldigt imponerad av Göteborgsbryggarna, säger han.

Han ser det som viktigt att minnas och kanske även ta tillbaka den historia som fanns i Göteborg. Det gäller även bryggeribranschen som nu dessutom håller på att skriva ny historia. Kanske blir den nya Portervisan välspelad på pubar framöver.

– Porterbruket har haft en otroligt stor betydelse för staden, men jag upplever att mycket av historierna från den tiden lätt glöms bort. Med fler och fler hantverksöl på marknaden så känns det som det behöver en riktigt bra låt att lyssna på när man dricker en porter, säger han.

Här kan du lyssna på Dohlstens senaste singel.