Detta var bäst med ölresan i Kalifornien

Besöket hos Alesmith var det allra bästa på resan i Kalifornien. Foto: Ronny Karlsson.

Så var två veckor i Kalifornien över. Här kommer en summering av tiden på andra sidan Atlanten.

Efter två veckor i underbara Kalifornien landade vi i går kväll i Göteborg igen. Här var allt som vanligt med ösregn och bilbränder.

Nu får det bli vardag igen, men första en summering av de två veckorna. Vad var allra bäst egentligen?

Bäst på resan:

1. Alesmith Speedway Grand Prix.

Om man som jag älskar Alesmith är detta rena drömmen. 16 nya varianter av Alesmith Speedway Stout serverades och utöver det fanns det ytterligare spännande varianter av denna suveräna kaffestout. En helt underbar dag!

2. Besöket på Barrelworks

Firestone Walker är ett av få bryggerier i världen som kan konkurrera med Alesmith när det gäller fatlagring av öl. Besöket på bryggeriets Barrelworks i Buellton norr om Los Angeles blev en stund full av njutning. 18 fatlagrade öl fanns att prova och bland annat blev det en vertikalprovning av Firestone Walker Anniversary XVIII, XIX och XX.

3. Besöket på Bruery i Anaheim

En grymt bra provsmakningsbar där man inte sparar på krutet när det gäller öl. Höjdpunkten var en provning av de fem senaste årgångarna av Black Tuesday.

Största överraskningarna:

1. Cellarmaker i San Fransisco

Bryggeriet ligger ganska centralt i San Fransisco och har en provsmakningsbar som alltid verkar vara välbesökt. Här drack vi några av resans allra bästa humliga öl. Rent, fräsch och smakrikt. Definitivt värt ett besök.

2. Fieldworks i Berkeley

Berkeley ligger cirka en halvtimmas bilfärd från San Fransisco och Fieldworks var definitivt värt resan. Lite samma upplägg som Cellarmaker med mycket bra humliga öl i en trevlig provsmakningsbar.

3. Toolbox i Vista norr om San Diego

Suröl i absolut toppklass. Toolbox är riktigt duktiga på att hitta balansen och inte bara låta surölen vara sura. Missa inte detta om du gillar den här typen av öl.

Sämst på resan:

Det är faktiskt svårt att hitta så mycket negativt. Men förutom trafiksituationen i San Fransisco med långa köer, så är det väl möjligen servicen på Lost Abbey i San Marcos norr om San Diego och på Toronado i San Fransisco. Lite mindre arrogans hade känts bättre…