Det ska bli så mycket bättre för bryggeri

Burgsvik är platsen där tv-programmet ”Så Mycket Bättre” spelas in. Men medan tv-programmet tappar i intresset satsar ortens bryggeri offensivt.

Burgvik ligger på södra Gotland och har bara några hundra invånare. Men förutom att orten är inspelningsplats för ”Så Mycket Bättre”, finns där också ett bryggeri.

Burgsvik Bryggeri satsar nu dessutom på utökad kapacitet och har satt målet högt på längre sikt. Med en utökning av kapaciteten på tanksidan ska bryggerier klara av att producera mer öl i framtiden.

– Tidigare kunde vi jäsa 2 500 liter åt gången. Med den nya tanken får vi möjlighet att jäsa 5 000 liter. Det har varit svårt att hänga med i efterfrågan, det har varit precis så att vi klarat att leverera, säger Olof Eklind, en av delägarna, till sajten Hela Gotland.

Årets produktion ser ut att landa på cirka 50 000 liter, men det långsiktiga målet är att fördubbla den produktionen. Inom det närmaste året finns också en målsättning att kunna anställa en person på bryggeriet. Dessutom blir det lansering av nya ölsorter på Systembolaget under första halvan av 2018.

Läs hela artikeln här.