Delstaten fortsätter med stopp för growler

De största bryggerierna i Minnesota for fortsätta att klara sig utan försäljning av growlers. Foto: Pressbild.

Bryggerierna tog verkligen striden. Men det politiska intresset var svagt och därför fortsätter fem bryggerier i Minnesota att stoppas från att sälja growlers.

Minnesota är en av de amerikanska delstaterna med hårdast alkoholregler. En av reglerna säger att bryggerier som producerar mer än 20 000 barrels, drygt 2,3 miljoner liter, inte har rätt att sälja growlers från sina anläggningar.

En regel som är ganska svår att förstå, inte minst då det bara är fem bryggerier i delstaten som når den volymen och nekas att sälja growlers. De bryggerierna hävdar att de vill kunna tävla med andra större bryggerier och under den senaste månaden har bland annat Surly och Castle Danger protesterat och vänt sig till politiker för att få bort regeln.

Men något större intresse från politiskt håll fanns det inte och nu blir lagen kvar.

Jamie McFarlane, an av grundarna av Castle Danger, menar att growlern gör det möjligt för bryggerier att experimentera med nya öl utan att lägga tid och pengar på etiketter och design och burkar eller flaskor. Bryggeriets cream ale är i dag storsäljaren och det ölet serverades först via growler. Men när bryggerier nu växt och passerat gränsen på 20 000 barrels är det nu alltså stopp för den typen av förpackning.