De ska ansvara för Dugges nya satsning

Bildspel

Bild 1 av 2

Karl Krook och Brendon Arneill ska vara ansvariga för Dugges satsning på en egen bar i Göteborg.

Dugges satsning på egen bar går framåt. Nu är det klart med barchef och kökschef. Dessutom ska menyn skapas en av riktig stjärnkock.

Pils blir namnet på baren som växer fram i de lokaler där Omnipollo tidigare hade sin bar i Göteborg. En hel del hantverkare var på plats under Beernews besök.

– Alla nya öl från Dugges kommer att finnas hos oss. Vi hoppas på att ha ett nytt öl varje vecka, säger Brendon Arneill.

Han blir barchef på Pils och vid sin sida kommer han att ha kökschefen Karl Krook. De båda har ambitionen att skapa en bar som lockar såväl ölnördar som andra besökare.

På första kranen kommer alltid Dugges Pils att finnas och på kran två presenteras ett nytt spännande projekt. Där ska nämligen de anställda få ta fram mindre batcher som är varianter på lageröl. Först ut blir Calles Pils som är en hybrid mellan tjeckisk pilsner och nordtysk lager.

Beernews kan nu också berätta att stjärnkocken Gustav Trägårdh är inblandad i projektet. Han kommer nämligen att ha tagit fram den meny som ska finnas vid premiären.

– Det är förstås kul och jag ska ta vid efter att han satt den första menyn, säger Krook.

Karl Krook blir kökschef och ska förvalta en meny skapad av Gustav Trägårdh.

 

Maten kommer att ha olika ursprung och det ska gå att hitta influenser från Asien, Europa och USA på menyn. Det kommer att bli ett mellanrättstema där gästen kan äta några olika rätter som ska kunna kombineras med olika öl.

Krook kommer ursprungligen från Luleå och efter ett antal år utomlands, där han jobbat med allt från street food till stjärnkrogar, hamnade han åter i hemstaden där han höll i matlagningskurser för Hemmagastronomi.

Faktiskt var tanken att han tidigare i år skulle ha flyttat för att jobba med mat hos belgiska bryggeriet Oedipus, men det satte coronaviruset stopp för.

– Jag är hembryggare och gillar kombinationen mat och öl. De här ska bli jätteroligt, jag läste på Beernews att Dugges skulle öppna bar och då mailade jag dom och berättade att jag är killen de letar efter, säger han.

Brendon Arneill har bland annat jobbat som barchef i Norge, och där direktimporterade man Dugges öl. Han kommer nu senast från hemlandet Australien. Där importerade han Dugges öl tillsammans med sin svenska flickvän och planer på ett barsamarbete har funnits en längre tid.

Brendon Arneill kommer till Göteborg från Australien.

 

– När jag hörde talas om den här satsningen ville jag väldigt gärna vara med. Vi ville till Sverige och det blev ju perfekt när jag fick jobb också, säger Arneill.

Tisdag till lördag blir det öppet till en början och förhoppningen är att öppna några veckor före jul. Sakta men säkert växer den nya baren fram och den som besökte Omnipollos bar kommer att märka skillnader.

– Det blir stilrent, välkomnande och prisvärt. Alla skall kunna köpa sig en Pils och något att äta, säger Krook.