De fixar gratis mat till sjukvårdsanställda

Jami Weinstein och VS Brodie startar i helgen ett projekt som ska ge sjukvårdsanställda gratis mat på deras bar i Stockholm. Foto: Privat.

Gratis mat till sjukvårdspersonal. Det fixar Whippet Lab med i corona-tider. Initiativet inleds med ett evenemang som går att delta i både online och på plats.

Whippet Lab har ända sedan starten handlat om att vara en community som stötttar andra. Man väljer själva öl från små bryggerier och uppmanar gästerna att också göra det valet.

I dessa tider vill man också hjälpa till genom att erbjuda sjukvårdsanställda gratis mat.

– Vi vill ge något tillbaka till vårt samhälle genom att stötta dom som jobbar varje dag med att hålla oss vid liv. Vi vill visa att vi uppskattar deras jobb under långa dagar för att göra våra liv bättre, menar Jami Weinstein på Whippet Lab.

På lördag anordnas ett evenemang som kan följas både på plats och via en livestream. Max 35 gäster finns det plats för samtidigt i baren på Söder i Stockholm. Då släpps också ölet Kaivalva (Isolation) Pale Ale, som bryggdes på internationella kvinnodagen tillsammans med bland annat personer från Eskilstuna Ölkultur.

Whippet Lab hoppas också på donationer till projektet och mer om det kan du läsa i deras Facebook-event.

– Donationerna kommer att gå till projektet och gör det möjligt för oss att fortsätta ha personal som kan laga maten till de sjukvårdsanställda, kommenterar Weinstein.