Dags för nästa stora festival att ställa in

Great British Beer Festival ställs in på grund av corona-virusets spridning. Foto: Ronny Karlsson.

De stora ölfestivalerna faller tungt i dag. Nu meddelar Great Bristish Beer Festival att man ställer in och återkommer nästa år.

Tidigare i dag berättade vi om att Mikkellers stora ölfest i Köpenhamn i maj flyttas till i höst. Nu kommer nästa tunga besked för festivalälskarna. Klassiska Great British Beer Festival ställs nämligen in och återkommer först nästa år.

– Det har varit ett svårt beslut och vi är medvetna om hur besvikna många av er blir, skriver arrangörerna i sociala media.

Great British Beer Festival arrangerades för första gången 1977 och med några få undantag har London varit platsen för det hela. Under de första åren var denna festival den avgörande inspirationen för att Great American Beer Festival startades i USA.

Men ni år blir det alltså ingen festival, och de som bokat in flyg och hotell i början av augusti får avboka eller hitta på något annat att göra i London.

Planen är att genomföra nästa festival i augusti 2021, då arrangerande CAMRA, Campaign For Real Ale, fyller 50 år.

Samma helg, 7-9 augusti är det också tänkt att London Craft Beer Festival ska genomföras i London. Där finns ännu inga besked om att festivalen ska flyttas eller ställas in.