MBCC tvingas flytta – genomförs i höst

Jonas Gustavsson, Simon Karlsson och alla andra besökare får vänta till i höst med att gå på MBCC. Foto: Ronny Karlsson.

De har väntat länge och hoppats på det bästa. Men nu är även Mikkeller Beer Celebration i Köpenhamn framflyttad till hösten.

Den stora festivalen i Köpenhamn lockar varje år tusentals ölentusiaster och många av världens mest hyllade bryggerier. Under de senaste veckorna har arrangörerna försökt få till en lösning för att genomföra festivalen i maj, men nu inser man att det inte går.

I en post på Facebook meddelar man att festivalen flyttas fram.

– Vi hoppades att vi inte skulle behöva flytta fram MBCC, men i måndags meddelade vår statsminister att den danska nedstängningen förlängs och till detta finns reseförbud i många länder runt om i världen. Det ger oss inget annat val än att ställa in, meddelar Mikkeller.

Nytt datum för festivalen blir i stället 9-10 oktober. Att hitta nytt datum var inte lätt men efter hårt jobb fick man fram en helg där lokalen var ledig.

De biljetter som köpts in till festivalen kommer att gälla i oktober i stället. Dessutom lägger man till en extra dag på söndagen, då gästerna får komma och dricka upp det sista ur faten på festivalen.