Dags för Mikkellers andra bar i Stockholm

Elias Arvidsson, Frida Jacobsen och Simon Babar är redo att öppna Mikkellers bar på Södermalm. Det samma gäller för hundvalpen Ziggy.

En bar blir till två för Mikkeller i Stockholm. Under fredagen öppnar man nämligen Mikkeller Söder på Östgötagatan.

 

Jobbet med baren har pågått under våren och nu är det dags för premiär.

– Vi fick nycklarna vid årsskiftet, men vi har gjort en hel del renoveringar. Det känns som vi hållit på länge, men stressen har varit mindre när vi haft pandemin, säger Elias Arvidsson.

Han ska driva baren tillsammans med Simon Babar och kökschefen Noa Ghebreshi och fredagens premiär är förstås efterlängtad. 20 ölkranar blir det, det ska även finnas naturviner och när det gäller mat blir det stort fokus på korv.

– Det känns som att vi har skapat en Mikkellerbar med en tvist, Söderborna kräver en lite annan miljö, säger Arvidsson.

Lokalen är i två våningar för gästerna, och köket är placerat en våning ner. Runt 40 sittplatser finns vid premiären, men det ska bli mer när restriktionerna är borta.

Elias Arvidsson gillar att lokalen har två våningar och att gästerna på övervåningen kan se ut både över baren och gatan utanför.

Under premiären har man samarbete med ett antal närliggande krogar. Moas på Skånegatan, samt Omnipollos hatt och Stigbergets Fot kommer alla att ha Mikkeleröl påkopplade. Även La Neta och Mikkeller Östermalm finns med under premiären.

– Om det blir mycket folk kan vi inte ha alla här, då kan man gå till andra ställen och dricka ölen, säger Arvidsson.

Stockholm blir därmed en av de första städerna i världen med att ha två utpräglade Mikkeller-barer, men Arvidsson ser det som naturligt.

– Stockholm är en viktig marknad och i den här världen vill nog alla finnas på Söder. Vi är supernöjda med lokalen och letade länge innan vi hittade vad vi verkligen ville ha, säger Arvidsson.

Planen är att ha öppet sex dagar i veckan, med stängda måndagar. Men öppettiderna kan komma att förändras längs vägen.

– Det är mycket folk i rörelse här och det finns många arbetsplatser i närheten. After work blir en viktig del för oss och där kanske alla inte är redo för att gå ut ännu.