Dags för årets stora humlefest i Göteborg

BIldspel

Bild 1 av 3

Gita von Winlandt under Gbg Hopnick ett av de tidigare åren.


 

Humlefest för sjätte året i rad. På torsdag fixar Martin Niklasson med en ny Hopnick i Slottskogen i Göteborg.

För sjunde året i rad är det Internationella IPA-dagen på torsdag. Första året var det inget event i Göteborg, men därefter har Martin Niklasson varje år anordnat GBG Hopnick vid Azaleadalen i Slottskogen.

– Jag bara fick den idén och det är alltid trevligt med en picknick, säger initiativtagaren.

Som mest har det varit över 100 personer på arrangemanget och blir det fint väder tror Niklasson att intresset är stort.

– Blir vi 50-60 stycken är det väldigt lyckat. I fjol ösregnade det och då var vi kanske tio och fick flytta inomhus ganska snabbt. Nu ser det ut att bli hyfsat väder, säger han.

Arrangemanget är egentligen ganska enkelt uppbyggt. Alla som vill får komma och helst ska man ta med sig en eller flera india pale ales att dricka. Det har med åren blivit allt mer populärt att ta med hembrygder, och givetvis har Niklasson laddat upp med en ny hembryggd IPA till det här året.

– Det är jättekul när folk specialbrygger och tar med fat av sina öl. Jag bryggde öl redan till första året och nu är det fler som gör så, säger han.

Men allt handlar inte om IPA. Det är faktiskt helt okej att ta med andra öl om man skulle föredra det.

– Hela dagen är från början en hyllning till craft beer, sedan har vi styrt det mer mot IPA. Men allt handlar egentligen om att umgås och att dricka god öl. Det är en samlig för folk som gillar bra bärs, säger Niklasson.