Coronaviruset sätter stopp för jubileum

Alesmith skjuter fram sitt 25-årsjubileum, även om deras taproom nu åter är öppet. Foto: Ronny Karlsson.

Sakta men säkert öppnas amerikanska bryggerier upp igen, men det kommer att ta tid innan allt blir som vanligt. För Alesmith innebär krisen att 25-årsjubiléet ställs in.

 

Alesmith tillhör pionjärerna bland bryggerier i San Diego-området och i år fyller man 25 år. Men det kommer inte att märkas alls lika mycket som det först var tänkt.

– Det är vad som har påverkats mest för oss, att inte kunna fira och visa upp en ny design när vi hade planerat så mycket, säger Brandon Richards på bryggeriet till sajten Brewbound.

Han kom till företaget i december och fick uppleva några riktigt bra månader för Alesmith innan det hela bromsade in snabbt.

Cirka 20 bryggningar tillsammans med andra bryggerier var inplanerade under året och 30 mars skulle den första jubileumsfesten ha arrangerats. Men då hade viruset slagit till och nu flyttas allt fram. En stor fest i augusti, där samarbetsölen skulle ha lanserats, har flyttats till nästa år.

Nu öppnar bryggeriet i alla fall upp sin normala verksamhet, men få saker är som vanligt. Alesmiths taproom har normalt plats för 600 personer, men nu är det max 200 gäster som gäller.

Ett samarbete ska dock bli verklighet, då Alesmith är ett av många bryggerier som deltar i Weathered Souls initiativ där man brygger öl för att ge sitt stöd till kampen mot rasism.