Coppersmith blir ny ägare till Slottskällan

Coppersmith köper Slottskällans Bryggeri. Till att börja med flyttas produktionen till Västerås, men på sikt ska Slottskällan satsa centralt i Uppsala med egen pub.

Coppersmith har snabbt blivit ett bryggeri att räkna med i Sverige. Storsatsningen i Västerås har så här långt varit mycket framgångsrikt.

Nu står det också klart att Coppersmith köper upp Slottskällans Bryggeri. Affären blev klar under måndagskvällen.

– Det är väl en stor affär för att vara bland svenska mikrobryggerier. Vi har pratat om det här i två år, berättar Coppersmiths vd och grundare Petri Karhukorpi.

Ganska omedelbart flyttas all Slottskällans produktion till bryggeriet i Västerås.

– Deras lokaler är inte så bra logistiskt, det är bland annat två lokaler som inte hänger ihop, säger Karhukorpi.

Men på sikt är ambitionen att vara tillbaka i Uppsala med Slottskällan. Helst då i en lokal som ligger mer centralt än i dag, och med en restaurang och pub i direkt anslutning.

– Jag hittar gärna en samarbetspartner då som vill driva restaurang i anslutning till bryggeriet. Men det blir för stort för att kalla bryggeripub. Snarare då ett bryggeri med en pub.

Det jobbet kommer att ha hög prioritet för Karhukorpi.

– Jag ser en jättefördel med att dagligen kunna träffa sina kunder. Dessutom finns det bland annat mycket studenter i Uppsala så det vore ett intressant koncept.

Slottskällan har i dag en årsproduktion på uppemot 600 000 liter. Vid en framtida flytt tillbaka till Uppsala kommer den produktionen att vara mindre. Bland annat beror det på att all den öl som Slottskällan i dag brygger åt andra kunder ska produceras i Västerås.

Så snabbt som möjligt kommer bryggeriet att få en ny logga och en ny design på sina etiketter. Det kommer också att tas fram en ny uppsättning med öl för bryggeriet.

– Vi har diskuterat det här mycket innan vi kom fram till en lösning. Vi är överens om att vi kommer att bli starkare av att jobba tillsammans, säger Karhukorpi.