Cirkeln sluts för Lina efter nästan 20 år

Lina van der Zwan har hittat ett nytt öljobb i nya hemstaden Malmö. Foto: Ronny Karlsson.

Första jobbet var på Bishops Arms i Örebro 2001. Därefter har Lina van der Zwan haft många olika jobb i ölbranschen. Men nu sluts cirkeln.

 

Lina är nämligen tillbaka på Bishops Arms, och den här gången som barchef på Savoy i Malmö.

– Det är sjukt mycket att göra så här i början, men det känns kul, säger hon.

Många ölentusiaster känner säkert igen henne från rollen som festivalgeneral för All In Beer Fest under ett antal år. Men jobben har varit betydligt fler än så.

Efter ett första år i Örebro bar det av till Göteborg för att vikariera som barchef på Bishops Arms Plaza.

– Därefter började jag att jobba på The Rover och var samtidigt svensk ambassadör för Samuel Adams, berättar Lina.

Under en period pendlade hon till Stockholm för olika jobb, bland annat för Galatea. Men när importföretaget Great Brands startade var hon med från start tillsammans med bland annat Jugge Hasselqvist.

Därefter blev det jobb med All In Brewing och All In Beer Fest. Men den festivalen ställs in i år och eftersom Lina van der Zwan numera bor i Malmö var det förstås logiskt att även ha ett jobb där.

– Vi ska se till att ha roliga öl i baren och jag vill få hit olika bryggerier. Jag hoppas också att jag och Maja på Bishops Gustav ska kunna hitta på saker tillsammans.

Den första satsningen kommer att ske under Great Swedish Beer Festival. Då blir det ett evenemang med Örebro Brygghus, där bland annat Pyrre Lindkivst är inblandad. Det var just jan som anställde Lina i Örebro för snart 20 år sedan. Cirkeln är sluten med andra ord, och nu kan malmöborna se fram emot många olika satsningar.

– Jag har ju många kontakter och det ska vi se till att använda, säger van der Zwan.