Hybris följer trenden och börjar med burk

Bildspel

Bild 1 av 4

Hybris ligger i väldigt vacker byggnad ett par mil väster om Kungälv. Och enligt Daniel Johansson finns det gott om utrymme att växa i.

Kungälvsbryggeriet Hybris gör nu som så många andra: Går över till burk.

– Planen är att gå över helt på burkar, men det kommer att ske stegvist. Vi vill hålla det enhetligt, säger Daniel Johansson på Hybris.

Det går bra för Hybris. Corona har inte varit något större bekymmer, enligt Daniel.

– Det har varit skonsamt för oss, vi har inget overhead och inga anställda. Försäljningen på Systembolagets lokala sortiment har gått upp mycket, vi har nästan tredubblat försäljningen.

Något problem att hänga med med produktionen har man inte. Redan från början satsade man rejält och köpte ett bryggverk på 1000 liter och har en tankkapacitet på 10 000 liter. Men det är som sagt ingen som jobbar heltid på bryggeret utan alla har jobb vid sidan av.

– Vi kallar oss semiprofessionella och kör effektivt. Vi är fyra stycken och lägger nån kväll i veckan och en helg i månaden. Eventuellt kan vi börja jobba lite deltid på bryggeriet i framtiden.

Med tanke på utrustningen skulle man kunna producera mångdubbelt mer än de dryga 10 000 liter man gör om året nu.

– Vi tog i från början och kan köra stora volymer om det krävs.

Just nu finns Hybris på fyra systembolag runt Kungälv, men planen är att växa mot Göteborg och två systembolag tillkommer snart. Och det är där man räknar med att växa i framtiden, även om bryggeriets öl finns representerat på en del krogar runt Kungälv.

– Vi ska fortsätta växa och det ser ut som att efterfrågan ökar.