Chris dricker gärna surt från Cantillon

SOMMAR 2018

Chris Hultgren är ölnörden som älskar Cantillon. Därför kan ni säkert gissa vilket bryggeri som står bakom hans sommarfavoritöl.

Ni har vid flera tillfällen sett Chris Hultgren bevaka evenemang för Beernews och dessutom har han en ölkällare som slår det mesta. Här är hans svar på våra sommarfrågor.

 

1. Vilket är ditt allra bästa ölminne?

– Det måste vara när jag var i Bryssel för Zwanze 2015 och klev in på Cantillon för första gången och drack färsk Fou Foune till frukost.

2. Vilket är ditt favoritbryggeri i världen? Varför tycker du det?

– Då jag verkligen gillar suröl så ligger just Cantillon väldigt varmt om hjärtat. Kan även bero på att en av mina första Craft Beer som jag testade omkring 10 år sedan var deras Kriek 100% Bio och jag var såld direkt.

Dock vill jag slå ett slag för Firestone Walker med deras bredd i utbud och fatlagringsprogram av absolut världsklass.

3. Hur många bryggerier finns det i Sverige om tre år? Motivera ditt svar.

– Jag skulle gissa att den flygande boomen som varit avtar lite, några mindre blir uppköpta eller faller omkull av flera anledningar, dock tror jag fortfarande att det kommer öka och vi kan säkert ha över 500 stycken.

4. Vilken är den allra bästa sommarölen? Vad gör den så bra?

– För mig, Cantillon Mamouche, älskar fläder och den läskar fint i solen. Inte alltför stark heller så man slipper att den ska gå rakt upp i skallen.

5. Vem i hela världen skulle du allra helst vilja dricka en öl med? Varför?

– Johan ”Plexus” Oldenmark då han är en härlig profil och inspiration för många. Skulle vilja prata med honom om hans tankar bakom motivera andra och även hur han motiverar sig själv i livets olika situationer.

6. Vilken är den bästa ölfestival du varit på? Vad gjorde den festivalen så bra?

– Jag delar detta mellan Brewskival och BXL Beer Fest, den första för härligt utbud från hela världen där de lyckats fånga rätt publik och visserligen ha tur med vädret men lätt komma fram till bryggerierna och även få tid att prata med bryggare.

BXL för arrangemanget kändes proffesionellt, mycket luft och öppna ytor. Gott om platser både att sitta och stå, överlag smidigt med både toaletter och mat. Dessutom gillade jag verkligen deras hantering av glas, man fick nytt rent glas vid varje öl man beställde. Därefter ställer man sitt tomma glas åt sidan och det plockas in av volontärer för att diskas och återanvändas. Man kan då enkelt skaffa sig ett par olika öl man vill prova utan problem. När man går hem får man sedan ett festivalglas med sig mot att de får tillbaka inträdesarmband.