Ännu ett uppköp – den här gången i USA

Uppköpen av bryggerier fortsätter. Den här gången är det Constellation Brands som köpt upp Texasföretaget Four Corners Brewing.

Constellation Brands fick stor uppmärksamhet när man köpte Ballast Point för några år sedan. I fjol kom sedan nyheten om att man köpte även Funky Buddha i Florida. Uppköpet av Four Corners kan liknas med det av Funky Buddha. Det handlar i båda fallen om regionala bryggerier med en snabb tillväxt.

Four Corners bryggde i fjol 1,4 miljoner liter öl, men har kapaitet att brygga runt tre miljoner. Företaget grundades 2012 av trion George Esquivel, Greg Leftwich, och Steve Porcari.

– George, Greg, och Steve har skapat öl med stora smaker och som fungerat bra med maten i Texas. De har dessutom byggt ett varumärke som står för olika människor lika värde, säger Constellation Brands i ett pressmeddelande.

Uppköpet kommer en månad efter att Canarchy köpt upp Texasbryggeriet Deep Ellum. Sedan tidigare ägs i Texas Karback Brewing av AB InBev och Revolver Brewing av Miller Coors.