Brewdog öppnar sin femte bar i Sverige

Bildspel

Bild 1 av 5

Magnus Svensson är redo att öppna Brewdog i Norrköping.

 

Fyra barer blir fem för Brewdog i Sverige. Då lockar man med gratis hamburgare i ett helt år.

Brewdog har en stor supporterskara i Sverige och det skotska bryggeriet har Sverige som ett av sina viktigaste exportländer. Dessutom finns det fyra Brewdog-barer, två i Stockholm, en i Göteborg och en i Malmö.

Nu är det nära premiären för den femte, den här gången sker satsningen i Norrköping.

– Baren kommer att ligga på ett Nya Torget och allt är helt nytt och fräscht, säger Magnus Svensson, ansvarig för Brewdog i Sverige.

Den nya baren blir i storlek ungefär som övriga barer, och kommer dessutom att ha en stor uteservering med cirka 100 platser. Premiären är på torsdag, men redan under onsdagskvällen är det smygpremiär för de personer som köpt in sig i Brewdog via Equity For Punks.

– Det jobbar mycket folk i det här området och vi kommer att ha en kolgrillsrestaurang som granne. Jag tror det kommer att bli bra, säger Svensson.

Under premiären kommer det också att genomföras en speciell tävling. De 50 första som ställer sig i kö kommer att delta i en utlottning under premiärdagen. Den lyckliga vinnaren kommer att få en gratis hamburgare i veckan under ett helt år på restaurangen.

– Det kändes som en kul tävling och vi vill prova det. Den har fått bra respons på sociala media så vi hoppas att många vill vara med, säger Svensson.

Åtta nya jobb blir det i Norrköping i samband med öppningen av Brewdog, och i baren kommer det att finnas 20 kranar. Tio med Brewdog-öl och tio med gästöl, precis som det brukar vara.

En del jobb återstår men allt ska vara klart till premiären.

– Det är två år sedan vi öppnade i Malmö, det är nästan så att man glömmer hur mycket jobb det är inför en premiär, säger Svensson.