CC har kommit hem till Akkurat till slut

Hemma i baren på Akkurat, det är så Christian ”CC” Eikner känner inför jobbet där. Foto: Peter Lindh

Christian ”CC” Eikner har jobbat på många namnkunniga ölkrogar i Stockholm, men nu säger han att han kommit hem. Och det hemmet är Akkurat.

Jobbet på Akkurat kan tydligen beskrivas på flera sätt. CC berättar att barchefen Anders Ström beskriver honom som liten cirkushäst att slänga in för att göra folk glada. CC:s egen beskrivning är lite mer omfattande.

– Jag har ingen fast uppgift, jag kör provningar och in house-event, sen jobbar jag i baren och med servering, representerar på mässor och festivaler. Det är ett väldigt skiftande arbete.

Akkurat har funnits i bakhuvudet hela tiden, men det är först nu som CC jobbar där.

– Jag har jobbat lite runt Akkurat – varit rädd för Akkurat. Tänk om man inte är så bra som man tror. Jag var skitnervös, men nu är jag hemma, säger han innan han fortsätter:

– Här blir jag nog kvar ett tag. Det är häftigt att kunna leverera sån kvalitet dag ut och dag in. 

CC hade sitt första jobb i branschen som 13-åring och har jobbat heltid sen han var 18-19 år. I dag är han 50 år minus några månader och på den tiden har han hunnit med en hel del.

– Vete fan hur många ställen det är, men Beefeater, Ardbeg Group, Oliver Twist, Carnegie och sen Älghjärtat tills pandemin drog igång. Sen var jag en kort tid på Beer & Play innan jag blev headhuntad till Akkurat.

Det hade kunnat sluta på ett annat sätt. CC är musiker i grunden och pluggade till sångare.

– Det var meningen var att jag skulle bli musikalstjärna, jag var i samma kull som Jöback. Men saker händer.

Men han verkar inte så värst missnöjd med hur det blivit. Han är ett känt ansikte i Ölsverige, jobbar på sin favoritkrog, har en podcast om öl och far runt till olika mässor.

Fast just mässor har det inte blivit så mycket av de sista åren, så nu ser han fram emot att komma ut lite igen.

Nynäshamn fyller 25 den 1-2 juli, sen är det Uppsala Craft Beer Festival samma helg och sen blir det Brewskival. Festivaler är bland det roligaste jag vet.

Och så hemstadens stora begivenhet förstås.

– Marianne (Wallberg på Stockholm Beer and Whisky Festival) vill att jag ska köra ölsafari igen, men det behöver byggas ett koncept på det hela först.