Catering av alkohol föreslås i Göteborg

Martin Wannhold (D) vill se micro-catering med alkohol i Göteborg. Foto: Pressbild.

Inför micro-catering med alkohol till hemmen även i Göteborg. Förslaget kommer från Demokraterna som vill rädda krognäringen i staden.

Under torsdagen tog Malmö beslut om att tillåta så kallad micro-catering med alkohol, där personer kan beställa hem mat till hemmet från en restaurang och samtidigt få med alkohol.

Nu vill Demokraterna se samma sak i Göteborg.

– Vi vill underlätta för den coronakrisande restaurangbranschen. Det kanske till och med kan hjälpa en del hotell, så vi ser det som ett litet sätt från Göteborgs stad att visa omsorg om vårt fina näringsliv, säger Martin Wannholt, säger partiets gruppledare till Göteborgs-Posten.

Han hoppas på att få med sig Alilianspartierna i frågan och ser inga alkoholpolitiska problem med serveringen, utan menar att det snarare kan leda till att det dricks mindre alkohol.

Därmot väntar Wannholt sig en del juridiska diskussioner om förslaget blir verklighet.

– Det har varit knorrande från länsstyrelsen där det införts, konstigt vore väl annars. Men som jag förstår är det inte konstigheter: den som levererar häller upp ölet eller vinet och då har de varit där och serverat. Det får juristerna bråka om, nu har vi en kris och då får vi ta till alla förslag, säger han till GP.