Bryggarikonen gör musik med countrystjärna

Sam Calagione och Jimmie Allen har samarbetat i gen. Bilden är från videon som de gjorde tillsammans 2019. Foto: Screenshot.

Ölet heter Hazy-O och det gör även låten. Nu har Sam Calagione samarbetat med countrystjärnan Jimmie Allen igen.

 

Beernews berättade 2019 om hur Sam Calagione, grundare av Dogfish Head, var med i en video för Jimmie Allen, och om att videon var inspelad bland annat på bryggeriet.

Nu tar man samarbetet att steg längre och släpper ett album med fyra låtar tillsammans.  Låten från 2019, ”Slower, Lower” finns med på albumet, men mest fokus är det på låten ”Hazy-O”.

Det släpps nämligen även ett öl med det namnet och givetvis är tanken att ölälskare ska hitta till musiken och att Allens fans ska prova Dogfish Heads öl.

”Hazy-O” är skriven av Allen och Calagione tillsammans.

– Det är alltid lika coolt att jobba med Dogfish Head, det här är ett nytt kapitel i den relation vi har byggt upp. Jag ser fram emot att låta folk höra albumet och se musikvideon, säger Allen.

I videon ses bland annat Allen och Calagione när de är ute och fiskar tillsammans. Samarbetet är en del av att lyfta fram ”Record Store Day”. Den dagen firas 12 juni och är tänkt att lyfta fram oberoende skivaffärer.

– Vi samarbetar med olika artister under Record Store Day, men det här är första gången som vi gör den här dagen tillsammans med en countrymusiker. Jimmys koppling till Delaware, han växte upp bara några kilometer från bryggeriet, gjorde att det här kändes logiskt. Att ha möjligheten att skapa låt med Jimmie var spännnade och vi är superstolta över resultatet.

Här under kan du se en del av videon.