Bustad Brewing satsar på ny beer garden

David Bustad på Bustad Brewing i Lidköping satsar på en ny beer garden. Foto: Matilda Blom.

Bustad Brewing med David Bustad i spetsen bygger nu ut i Lidköping.

Efter en framgångsrik sommar med ett ständigt fullt tap room ska Bustad Brewing nu bygga en ny uteservering.

– Ja, vi ska bygga en beer garden på baksidan av bryggeriet. Vår gamla uteservering räcker inte till och sen gjorde vi ett misstag när vi byggde huset, så vi har ingen kvällsol på den sidan, säger David Bustad.

När Bustad Brewings beer garden blir klar till våren kommer den att vara inhängnad med containrar och det kommer att finnas ett scen för musik.

– Sen blir det ett utekök där vi ska satsa mycket på barberque. Eventuellt blir det även en bouleplan.

I våras stängde Bustad den befintliga uteserveringen ett par månader när covidpandemin slåg till, men sedan maj har man kört för fullt.

– Det har rullat på bra. Vi har en fördel som ligger bara 150 meter från en campingplats och vi har haft många turister här, både svenska och utländska.

Bustad Brewing startade 2017 drivs av David tillsammans med hans föräldrar, men det är David själv som sköter bryggningen. Något som ska bli ändring på framöver, berättar han.

– Ja, i år ska vi anställa en bryggare till.

I framtiden ligger även tankar på att lämna flaskorna bakom sig.

– Flaskan känns utdöende. Ska man tävla på systembolaget så är det nästan burk som gäller.

Totalt producerar bryggeriet 60000-70000 liter per år, men har en kapacitet på upp till 300000 liter. Förutom den öl som säljs i den egna verksamheten har man också fått in sina öl på sex systembolag i trakten nu. Och det går bra.

– Vi har en bra hemmamarknad, framförallt genom den egna restaurangen, men det går också väldigt bra på Systembolaget i Lidköping, säger David Bustad.

– Vi har inte så mycket konkurrens heller, det finns bara ett mindre bryggeri till här.

Innan Bustad Brewing startade jobbade David Bustad bland annat på Ocean i Göteborg, men han ångrar inte flytten.

– Här får jag göra vad jag vill. Jag är supertacksam för tiden på Ocean och Thomas Bingebo har lärt mig väldigt mycket, men nu får jag leva ut min dröm.