Bryggning hos Brewski del av tioårsfirande

Bildspel

Bild 1 av 4

Fredrik Fölster var värd för Martin Björck, Stefan Alexi, Patrik Jargenius och Kristoffer Björk.

På lördag fyller Helsingborgs Hembryggargille tio år. Men redan under onsdagen firade man med att brygga öl hos Brewski.

Planerna på att brygga tillsammans har funnits länge och till slut hittade man en dag när så många som möjligt kunde vara på plats.

– Det är den största enskilda bryggning vi varit med på och allt gick väldigt smidigt. Men det blev kanske lite för mycket slit för en kontorsråtta, vi var alla ganska trötta framåt kvällen, säger Martin Björck.

Ölet blev en pale ale på cirka 5,5 procent och den här gången valde man att inte göra något hazy. 2600 liter togs fram av ölet som kommer att säljas på fat till krogar runt om i landet.

Fredrik och Tobbe har stenkoll på bryggeriet och vi kunde vara med och göra en del. Vi fick krossa malt, trycka på lite knappar och skyffla drav, säger Björck.

Simcoe, citra och perle var humlesorterna som användes i ölet och nu blir det ett par veckors väntan innan ölet kan ha premiär. Själva bryggningen gav mersmak även om gänget i gillet inte har planer på något eget kommersiellt bryggeri.

– Det här måste vi göra igen, förhoppningsvis tar det inte tio år till nästa gång, säger Björck.