Brygghuset Finn står rustat för framtiden

Efter tre år kliver Brygghuset Finn in i nästa fas. I helgen bryggdes det för första gången i det nya bryggverket.

Landskronabryggeriet står därmed väl rustade för framtiden.

– Nu har vi möjlighet att växa mycket. Det här är ett stort steg för oss, berättar Petter Lindholm.

Brygghuset Finn håller till i ett industriområde ganska centralt i Landskrona. Nu tas steget från ett bryggverk på cirka 500 liters kapacitet, till ett nytt på 2500 liter.

– Vi har köpt några fler tankar också. Med ännu fler tankar och större utrymme kan vi nå ända upp till en miljon liter, säger Lindholm.

I år hamnar Landskronabryggeriet på cirka 120 000 liter. Nästa år är målet 200 000. Drygt hälften av försäljningen går via Systembolaget, en hel del i övrigt hos pubar och restauranger, men det görs också en del specialetiketterad öl till olika event.

Allt började egentligen med att två av grundarna, Petter Lindholm och Simon Frennberg, pluggade tillsammans och i utbildningen ingick det att göra en affärsplan för ett påhittat företag. Simon var då hembryggare och de båda tog där de första stegen mot ett bryggeri, genom att skriva en affärsplan för ett påhittat bryggeri.

– Vi har läst affärsplanen några gånger i efterhand. Den har sina brister, men är kul, säger Lindholm.

Längs vägen kom Joacim Larsen in i grundartrion och dessutom finns två personer anställda.

– Vi blir effektivare med det nya bryggverket, så vi behöver inte anställa i närtid även om det blir mer öl nu, säger Lindholm.

Det förra bryggverket kom från Nynäshamns Ångbryggeri och byggdes om en del för att passa Landskronabryggeriets behov. Men när produktionen skjutit i farten har det under hösten blivit bryggning 4-5 dagar i veckan och i bland dessutom två gånger samma dag.

En ny spännande fas tar alltså sin början för Brygghuset Finn. Nu finns förutsättningar för en hel del utveckling i framtiden.

– Vi vill växa på alla möjliga sätt, säger Lindholm.