Bryggeriets första gin till Systembolaget

Henrik Spansk och Tommy Jonasson släpper i dag sin första gin på Systembolaget. Foto: Privat.

Öl i alla ära, men det går ju att tillverka andra alkoholhaltiga drycker också. I dag har Revsund Distilltery premiär för sin första gin på Systembolaget.

Bakom satsningen på står Tommy Jonasson och Henrik Spansk, samma duo som driver Revsunds Brewery, och nu är man alltså redo för ginpremiär också.

– Den har gått bra på krogar lokalt och även i Stockholm. Den vi släpper är smaksatt med hjortron och kardemumma så det är norrländskt och bra, säger Jonasson.

Premiärdrycken har fått namnet Mylta, vilket är det norrländska namnet för just hjortron.

Det handlar än så länge inte om någon jätteproduktion utan det här släppet handlar om runt 100 flaskor som dyker upp på fyra av Systembolagets butiker. Men det är inte uteslutet att den produktionen ska öka.

– Jag tror att det här kan blomma upp riktigt bra. För oss handlar det om att ha ett ben till att stå på om ölintresset skulle börja att minska, säger Jonasson.

Två nya ginsorter är också på gång, en är en mer klassisk London Dry, den andra är smaksatt med fläder. Men allt ska inte handla om gin när det gäller starksprit.

– Vi planerar för att släppa vår första snaps till sommaren och vi har också börjat att ta reservationer för whiskyfat, så det ska bli whisky också. Men den ska ju ligga i tre år så det kommer att ta tid, säger Jonasson.