Dubbla samarbeten i Sverige och Spanien

Bildspel

Bild 3 av 3

Richard Bull och Beinat Guiterrez har bryggt öl tillsammans både i Spanien och Sverige.

Först en bryggning i Spanien, sedan en i Göteborg. Beerbliotek och Naparbier har jobbat nära varandra under den senaste veckan.

Naparbier var i Göteborg bland annat för att vara med på Hakets ölfestival i lördags. Men redan veckan innan inleddes samarbetet med Beerbliotek. Då var Richard Bull i Spanien i fyra dagar för att brygga öl och för att göra en tap takeover.
– Vi träffade varandra i fjol på en ölfestival i norska Bergen och bestände då att vi skulle hitta på något, säger Bull.
Ölet som bryggdes i Spanien var en västkust-IPA, och i Göteborg bryggdes en farmhouse-IPA med simcoe och galaxy.
Juan Rodriguez och Beinat Guiterrez var på plats för Naparbiers räkning, och under bryggdagen fick de utstå en del kommentarar i sociala media från Beerblioteks Adam Norman. Adam var på plats tidigt under bryggdagen för att påbörja arbetet, och om vi ska uttrycka det snällt så var de båda spanjorerna en gnutta försenade till bryggningen.
Vi låter det vara osagt om det vara det spännnde ölutbudet på Göteborgs barer kvällen innan som skapade förseningen, men det blev ändå en farmhouse-IPA till slut, och tanken är att båda de öl som bryggts tillsammans ska finnas tillgängliga i såväl Sverige som Spanien.