Bryggarstudent blir delägare i bryggeri

Han har en termin kvar på sin bryggarutbildning. Men nu kliver Jesper Meyer in som delägare i Ljusdals Bryggeri.

Bryggeriet startades av Per Löfgren som blir kvar och delar ägarskapet med Meyer.

– Det här blir en optimal lösning för oss där Jesper tar ansvar för produktionen och jag hinner lägga mer tid på marknaden, säger Löfgren.

Faktiskt var Löfgrens plan göra sig av med bryggeriet och det låg ute till försäljning. Men efter en del diskussioner visade det sig att Jesper Meyer var intresserad och det var egentligen den enda lösning som kunde få Löfgren att fortsätta.

– Jag hade bestämt mig för att lämna men det här ger mig en hel del ny energi, säger han.

Per Löfgren blir kvar på Ljusdals Bryggeri men år in en ny delägare.

Jesper Meyer går den bryggeritekniska utbildningen i Ludvika och har en termin kvar där. Men när den här chansen dök upp bestämde han sig för att satsa. Han tänker göra färdigt utbildningen samtidigt som han jobbar på Ljusdals Bryggeri.

– Jag hade min första praktikplats från utbildningen här och kände mig väldigt välkommen redan från första dagen. Personkemi är viktigt och det här kommer att bli en bra lösning, säger han.

Ljusdals Bryggeri kommer i år att landa på ett produktion runt 35 000 liter öl. Med mer tid till försäljning är målet att brygga mer öl under nästa år.

– Vi får sikta mot 50 000 liter, det känns som en bra grund för oss. Vår utrustning klarar mer än så, men når vi dit är jag nöjd. Det har varit tufft att vara ensam i bryggeriet och jag har haft lite familjeangelägenheter som tagut tid. Men nu känns det bra att Jesper kommer in och att jag fortsätter, säger Per Löfgren.