Brewskival ställs in – oklart med tillstånd

Det blir ingen folkfest hos Brewski I augusti. Brewskival ställs in då det är oklart med tillstånd från Polisen. Foto: Peter Lindh.

Det blir ingen Brewskival i augusti. Polisen kan inte ge några besked om tillstånd och då väljer arrangörerna att vänta till nästa år.

 

Planen var att arrangera Brewskival sista helgen i augusti, men så blir det alltså inte. Beslutet togs under onsdagseftermiddagen.

– Polisen kan inte säga något, de kan inte ens börja att titta på ärendet innan de vet vilka restriktioner som ska gälla. Det kan hända att vi får tillstånd men det är för sent att få veta det i augusti, säger Hanna Gustavsson på arrangerande Brewski.

Det är möjligt att man fått tillstånd för en festival med sittande publik, men den vägen vill man inte gå.

– Det blir inte Brewskival då, och vi serverar 15 centiliter av varje öl. Det skulle inte gå att servera på det sättet, säger Gustavsson.

Nu blir det i stället slutet av augusti 2022 som gäller för nästa Brewskival. Då hoppas man förstås att alla restriktioner ska vara borta och att utländska bryggerier ska kunna komma till Helsingborg för att delta.

– Det skulle inte bli som det ska vara om vi försöker köra i augusti. Då är det bättre att vänta till nästa år. Det är skittråkigt, det hade varit fantastiskt om vi hade kunnat köra festivalen, säger Gustavsson.