Brewskival satte ett nytt besöksrekord

Brewskival satte flera rekord under årets festival. Den här gången var man till exempel för första gången över 7000 besökare.

De flesta som besökt den är överens om att Brewskival är Sveriges bästa ölfestivalen. I år nådde man för första gången också över 7000 besökare.

– Vi har inte räknat exakt ännu, men vi kommer att landa strax över 7000 besökare. Det var knappt 3000 på fredagen och drygt 4000 på lördagen. Sedan hade vi runt 150 besökare på söndagen, berättar festivalgeneralen Hanna Gustavsson.

Festivalen är inte bara uppskattad av besökarna. Även bland utställarna rankas den högt. Där var det i år också nytt rekord med 88 olika utställare.

– Merparten av bryggerierna har redan sagt att de vill komma tillbaka nästa år. Det känns förstås jättekul, säger Gustavsson.

Det troliga är också att det blir en del förändringar av festivalen till kommande år. Men vad som sker återstår att se.

– Det pratas jättemycket om det och finns en massa olika idéer. Men ingenting är spikat ännu, vi får se vad vi gör.

Klart är också att den här tredje upplagan av Brewskival kommer att bli den bästa rent ekonomiskt. För första gången hoppas man slippa att gå back.

– Det finns ett ordentligt hopp om det. Vi inväntar några fakturor till innan vi vet exakt. Men det här blir det bästa året för oss, säger Gustavsson.