900 liter öl var inte till bröllopsdagen

Det här kunde ha varit världens lyckligaste äktenskap. Men tingsrätten tror att mannen ljög och nu väntar samhällstjänst.

Den värmländske mannen stoppas av Tullen i när han körde av en färja i Göteborg. I lasten fanns bland annat 900 liter öl och det ledde till åtal.

Men mannen hävdade att han var oskyldig. Bland annat skulle ölen användas i samband med hans ettåriga bröllopsdag. Ett väldigt lyckat äktenskap kan tyckas, då festen skulle räcka för två liter öl för 450 gäster. Visserligen hävdade mannen också att han skulle ha en del av ölen i samband med kommande storhelger, men varken tingsrätten eller hovrätten trodde honom.

Polien hittade även 300 liter öl i mannens bostad, och dessutom fanns det sms där mannen försökte sälja ölen.

”Uppgifterna från NN om planerade fester framstår i ljuset av de redovisade sms-konversationerna som rena efterhandskonstruktioner och kan lämnas utan avseende”, skrev Göteborgs tingsrätt i sin dom, och hovrätten gick alltså på samma linje.

Mannen fick en villkorlig dom som också inkderade 100 timmars samhällstjänst. Förhoppningsvis är i alla fall äktenskapet fortfarande lyckligt.