Brewskival flyttas fram till nästa år

Brewskival i Helsingborg flyttas fram till nästa år. Kenneth och Meghan Peterson var två av gästerna i fjol Foto: Ronny Karlsson.

Det blir ingen Brewskival i augusti. Planen är i stället att arrangera den populära ölfesten i maj 2021.

Det var under fredagen som Brewskival i sina sociala media bekräftade att det inte blir någon festival i år.

– Brewskival flyttar med djup sorg i hjärtat tilltänkt evenemang från 28-30 augusti 2020 till 28-30 Maj 2021. Samtidigt blir Brewskival i slutet på maj 2021 slutsåld, så att vi kan garantera dig som har biljett för 2020 ett deltagande 2021, skriver man.

Brewskival har sedan starten 2016 blivit en av Sveriges allra mest hyllade festivaler och bland annat har man haft en imponerande samling med amerikanska bryggerier på plats i Helsingborg. Men den här gången blir det alltså ingen Brewskival och det beror förstås på corona-viruset.

– Med ytterst oklara omständigheter om huruvida det är möjligt att fullfölja ett arrangemang i Brewskival storlek, samt det faktum att de inbjudna bryggerierna har det otroligt svårt att närvara i augusti 2020 p g a Covid19, så är det ett mycket tråkigt beslut som måste fattas om att flytta fram Brewskival, skriver man.

De som köpt biljetter kan behålla dom och använda dom i maj nästa år, men det finns också en möjlighet att få pengarna tillbaka. Mer om det kan du läsa här.