Brewskival blir en tredagarsfestival

Brewskival växer på flera sätt sedan i fjol. Festivalen blir över tre dagar och besökarantalet ökas rejält.

Brewskival blev en braksuccé när festivalen genomfördes för första gången i fjol. Årets upplaga kommer att bli betydligt större. Beernews har tidigare berättat om att det kommer att finnas drygt 60 bryggerier på plats under sista helgen i augusti i Helsingborg. Bland de klara bryggerierna finns Trillium, Other Half och Cigar City. Dessutom väntas svar från flera andra av de mest hajpade bryggerierna i världen.

Men festivalen växer även på andra sätt. Som det ser ut i dagsläget blir det 3000 eller 4000 biljetter som släpps till respektive dag. I fjol var det cirka 4000 besökare sammanlagt på de två dagarna.

– Vi har fler bryggerier och en större yta att vara på. Vi har inte bestämt exakt antal ännu, säger Marcus Hjalmarsson på Brewski, som står bakom festivalen.

Det är däremot klart att alla biljetter inte kommer att säljas online när det är dags för biljettsläpp 25 april.

– Vi sparar en del biljetter som ska gå att köpa vid entrén, säger Hjalmarsson.

Det är också klart att festivalen denna gång blir tre dagar lång. På söndagen blir det en ”Hangover Day” med kortare öppettider och runt 60 olika öl på fat. Då kommer bryggarna att finnas på plats utan att servera öl, och det finns en möjlighet för gästerna att få ett snack med sin favoritbryggare.

– Den här dagen finns alltid på festivaler i USA och vi vill prova det. Bryggarna har en fri roll då och jag hoppas att de allra flesta kommer även den dagen, säger Hjalmarsson.

Här är bryggerierna som presenterats så här långt:

Trillium

Other Half

Cigar City

Omnipollo

Garage Beer Co

Pipeworks

Alefarm

Hyllie

7venth Sun

Bearded Rabbit

Transient

Cycle Brewing

Brekeriet

Oppigårds

To Öl

Nils Oscar