Prisad kvartett vill leva på sitt bryggeri

De har redan prisats för sin entreprenörsanda. Nu ska kvartetten bakom Vareböke Bryggeri sätta ordentligt fart på sin verksamhet.

Det nystartade bryggeriet ligger på en gård i Vareböke utanför Älmhult och består av kvartetten Gustav Lööf, Jonathan Kramer, Viktor Lööf och Jakob Neckweij.

– Gustav och jag har alltid letat efter något som vi kan utveckla. Sedan blev vi intresserade av öl, säger Jonathan Kramer.

De började att brygga öl hemma. Först med ett startkit och sedan mer på riktigt. Intresset har vuxit och blivit en passion. En passion för öl kombinerat med en passion för entreprenörskap kunde förstås bara sluta med ett eget bryggeri.

– Vi är i sluttampen med grejerna och ska gå ut och marknadsföra oss lite hårdare när allt är på plats och vi kan producera.

En del uppmärksamhet har man ändå redan fått. Kvartetten kom nämligen på andra plats i tävlingen Årets unga entreprenörer i Kronoberg i höstas.

Den första ölen som bryggdes var en india pale ale och den ska kompletteras med en american pale ale. På sikt ska portföljen breddas.

– Vi ska utöka och har bland annat tittat på att göra en lager, säger Kramer.

Inledningsvis är det ett bryggverk på 200 liter som används men på sikt hoppas de kunna expandera. I dagsläget jobbar Gustav och Jonathan på IKEA, medan Jakob och Viktor studerar.

– Drömmen är förstås att det ska gå att leva på detta på sikt, säger Jonathan Kramer.