Brewski på Barski vid ettårsfirandet

Marcus Hjalmarsson tillsammans med Anders Wiken, Oppigårds, och Erik Sahlén, Sahlins Brygghus under invigningen i fjol. Foto: Ronny Karlsson.

På fredag firar Barski ett år. Vad passar då bättre än att låta Brewski stå för alla ölen under firandet?

Det var alltså i slutet av mars i fjol som Marcus Hjalmarsson startade Barski i Helsingborg. Baren har varit ett uppskattat inslag för ölscenen i Helsingborg, men också en utmaning för Hjalmarsson själv.

– Det var lite som att starta Brewski igen, det var en helt ny scen för mig, säger han.

Han är ändå nöjd med det första året och är tacksam för att lokalinvånarna har hittat dit allt mer under året. När nu dessutom uteserveringen öppnar för året finns plats för fler gäster under sommarhalvåret.
– Det känns jättebra att ha gjort det här och det var varit ett lärorikt år för oss, säger han.
På fredag firas det ettårsjubileum och då blir det fokus på Brewskis öl. Det är faktiskt första gången som det egna bryggeriet har en tap takeover på Barski.
– Det kommer att bli 30 olika öl så det blir ganska mycket. Det blir en del specialare och så har vi sparat en del bärs. Det tog emot lite att satsa på egna öl, men det var nog dags. Tidigare har vi bara haft fyra-fem Brewski-öl på samtidigt i baren, säger Hjalmarsson.

Dagen till ära kommer ölen också att kosta 50 kronor per glas och det lär dyka upp en hel del folk för att fira det första året för Barski.

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Brewski på Barski vid ettårsfirandet

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer