Brewski kör festival på nya breddgrader

Brewski fortsätter att göra uthomusfestivaler. Men den här gången blir det på hela andra breddgrader än Helsingborg.

Brewskival blev en succe direkt när festivalen genomfördes för första gången i slutet av augusti. Nästa år kommer den tillbaka, men Brewski är också inblandat i en festival betydligt längre söderut.

– Vi kommer att vara med och arrangera en festival med 30-35 bryggerier i Barcelona, säger Marcus Tybell på Breswki.

Tanken är att ha 30 internationella utställare och dessutom fem lokala den första helgen i september. Dessutom kan det bli så att de lokala får alternera mellan de två dagarna.

Brewski blir en av fyra arrangörer. De övriga är de spanska bryggerierna Edge Brewing och Garage Beer Co. samt den norska festivalen Whats Brewing. En riktig Mash av arrangörer, så därav namnet Mash Beer Festival Barcelona.

– Vi började med att prata med Garage, de ville ha en festival men hade inte riktigt fått det gjort. När vi började kolla runt visade det sig att Edge och Whats Brewing hade liknande planer. Då tyckte vi att det var dumt att göra två festivaler, berättar Tybell.

Någon lista på bryggare finns så klart inte klar, men Tybell kan ändå avslöja att spännande bryggerier som Other Half, Wicked Weed och Stillwater kommer att vara på plats.

Förutom öl ska det finnas mängder med food trucks på plats och planen är att ha någon form av musik på plats, dock utan att ta bort vårt fokus, vilket självklart handlar om ölen. Vädret är en annan faktor som ska locka.

– Det brukar vara riktigt bra väder, det hoppas vi förstås de här dagarna också, säger Tybell.

Målet är cirka 2500 besökare per dag det första året. Det blir långa festivaldagar med planerade öppet tider mellan 12 och 23. Den uppmärksamme har säkert också noterat att festivaldagarna ligger på en lördag och en söndag.

– Det funkar lite annorlunda härnere. Dels jobbar folk senare på fredagar, dels vill man hitta på något på de dagar man är ledig, säger Tybell.