Brasstacks vill kunna växa på samma ställe

Bildspel

Bild 2 av 3

Förhoppningen är att lagern Joe & Me ska bli ett av bryggeriets bäst säljande öl.

De brygger sina öl på samma gård som Jackdaw. Nu är planen för Brasstacks att kunna växa utan att lämna gården utanför Uppsala.

Det har hänt en del för Brasstacks den senaste tiden. Erik Sundqvist och Erik Briggsta har fått sällskap av säljaren Marcus Solder.

– Jag jobbar lite som it-konsult men lägger mest tid på bryggeriet. De andra två har andra jobb, säger Erik Sundqvist.

Runt 30 000 liter per år blir det i produktion, och då handlar det i första hand om försäljning på Systembolaget.

– Vi finns på alla fem bolagen i Uppsala och där säljer vi bra. Marcus är ganska ny och han ska jobba med att få in mer av vår öl på krogar, säger Sundqvist.

Som det ser ut nu är det svårt att brygga mer än 30 000 liter men förhoppningen är att man ska kunna investera i nya tankar.

– Vi hoppas på att få plats med lite mer utrustning här. Det här är ett bra ställe att vara på så det vore bra om vi kan växa här. Vi har en väldigt bra hyresvärd.

Brasstacks ligger vägg i vägg med Jackdaw, och tidigare var det Tempel Brygghus som höll till i lokalerna på gården.

Via samarbete med CanMan förpackas ölen på burk och det underlättar efter att tidigare ha flaskat ölen för hand.  Det öl som säljer bäst är en india pale ale. Men även en blond ale med granatäpplen har blivit populär. Planen är att en ny lager med namnet Joe & Me också ska bli populär bland kunderna.

Ett annat bra tillfälle att sälja öl är den egna festivalen. Mat & Malt genomförs varje sommar i Söderhamn, där Sundqvist har sina rötter. Där går det åt en hel del öl varje år.