Snabb utveckling för Brewdog i USA

Brewdog växer snabbt i USA trots att Punk IPa inte säljer riktigt som planerat. Foto: Brewdog.

Det går fort framåt för Brewdog i USA. I fjol bryggdes drygt 6,3 miljoner liter öl vid den nya anläggningen i Ohio.

Under 2018, det första hela året i USA, bryggde Brewdog cirka 4,3 miljoner liter öl på sin nya anläggning i Ohio. Under 2019 nådde man 6,3 miljoner bryggda liter.

Ökningen sker trots att flaggskeppet Punk IPA inte ökar i försäljning. I stället är det öl som Elvis Juice ( ökad försäljning med 94 procent) och Hazy Jane (+ 85 procent) som gör stor skillnad för det skotska företaget.

– Punk IPA är ett bra öl, men inte så mycket en IPA i stilen i USA. Den påminner mer om en american pale ale här men är en ganska kraftig IPA i resten av världen, säger Adam Lambert på Brewdog i USA.

I dagsläget säljer Brewdog öl i 14 olika amerikanska delstater. Men planen är att öka det rejält, inte minst om planerna på ett bryggeri i Kalifornien blir verklighet. Där letar man i dag efter mark för att bygga, eller ett bryggeri att köpa upp.

– Det bästa vore att hitta ett färdigt bryggeri om det finns tillgängligt. Det vore fantastiskt att ta över ett bryggeri och göra det till Brewdogs bryggeri och pub, säger Lambert.

 

 

ANNONS

ANNONS

Dela artikeln Snabb utveckling för Brewdog i USA

mm

Ronny Karlsson

Gillar de flesta ölstilar, men väljer allra helst en imperial stout.

Visa kommentarer