Snabb utveckling för Brewdog i USA

Brewdog växer snabbt i USA trots att Punk IPa inte säljer riktigt som planerat. Foto: Brewdog.

Det går fort framåt för Brewdog i USA. I fjol bryggdes drygt 6,3 miljoner liter öl vid den nya anläggningen i Ohio.

Under 2018, det första hela året i USA, bryggde Brewdog cirka 4,3 miljoner liter öl på sin nya anläggning i Ohio. Under 2019 nådde man 6,3 miljoner bryggda liter.

Ökningen sker trots att flaggskeppet Punk IPA inte ökar i försäljning. I stället är det öl som Elvis Juice ( ökad försäljning med 94 procent) och Hazy Jane (+ 85 procent) som gör stor skillnad för det skotska företaget.

– Punk IPA är ett bra öl, men inte så mycket en IPA i stilen i USA. Den påminner mer om en american pale ale här men är en ganska kraftig IPA i resten av världen, säger Adam Lambert på Brewdog i USA.

I dagsläget säljer Brewdog öl i 14 olika amerikanska delstater. Men planen är att öka det rejält, inte minst om planerna på ett bryggeri i Kalifornien blir verklighet. Där letar man i dag efter mark för att bygga, eller ett bryggeri att köpa upp.

– Det bästa vore att hitta ett färdigt bryggeri om det finns tillgängligt. Det vore fantastiskt att ta över ett bryggeri och göra det till Brewdogs bryggeri och pub, säger Lambert.