Blommor i fokus när Ölgäris bryggde öl

Bildspel

Bild 1 av 6

Sex av deltagarna från Ölgäris hos Dugge. Högst upp Jenny Olare, till höger om henne Andrea Sohlström och sedan Elise Sandh. På nedre raden Josefine Olsson, Linn Hoflund och Sigrid Jartun.

 

Flower Power Sour. Det blir namnet på Ölgäris första öl. I fredags bryggdes det hos Dugges och flera av medlemmarna var på plats.

Ni kan säkert historien om Ölgäris nu. Josefine Olsson startade Facebookgruppen för ölälskande tjejer och icke binära och succén lät inte vänta på sig.

Vid en workshop tidigare i år fick deltagarna plocka fram sitt drömöl och idéerna var många. Det vinnande bidraget har nu bryggts hos Dugges och det blir en blomstersuris med smak av fläder och rosor.

– Då visste de inte att det bästa förslaget skulle bryggas. Vi hade nio förslag och alla lades ut i vår grupp. Det här var ölet som vann, berättar Josefine Olsson.

Rosorna fick ersätta syrén, som först var tänkt att ge smak till ölet. Flower Power Sour blir alltså namnet på ölet och det finns ett tydligt tema kring ölet.

– Det blir lite 70-talsvibbar på etiketten och vi ville ha den känslan på allt med det här ölet, säger Olsson.

Åtta medlemmar från gruppen fanns på plats under olika tider på dagen och var med om själva bryggningen.

– Det är jättekul att det kom så många och ville vara med.

Ölet kommer också att bli det första för Ölgäris på Systembolaget. 6 juli släpps det och blir ett perfekt sommaröl för alla i gruppen och många fler.

– Jag tror absolut att vi kommer att göra det här fler gånger. Det har varit jätteuppskattat att vi har bryggt ett öl, och jag hoppas det kan hända igen i framtiden. I alla fall något liknande, säger Olsson.