Blindprovning tar fram bästa humlebomben

Pelle Frost ordnar med tre dagars IPA-tävling i Göteborg. Foto: Romny Karlsson.

Blindprovning med över 20 india pale ales. Så blir det när Brewers Beer Bar kör sitt årliga humlestinna evenemang med start på torsdag.

 

Under tre dagar ska det gå att prova drygt 20 olika india pale ales på båda barerna, och Pelle Frost hoppas på stort intresse i år igen.

– Det blir en hel del lokalt men jag har även en del andra öl. Det är väkl fjärde året som vi genomför det här, säger Frost.

Alla som besöker barerna kan vara med och prova ölen och även delta i den omröstning som sker.

Den görs på två olika sätt. Delas kan man röst via Untappd, där ölen kommer att ligga anonymt, dels kan man rösta via fysiska röstkort som kommer att finnas i de båda barerna.

– Det har fungerar bra tidigare år, vi kommer att ha en vinnare från Untappd och en från röstkorten, säger Frost.

Han har redan planer på att utveckla evenemanget ännu mer. Då tänker han sig flera öl i tävlingen och att de ska vara utspridda på fler barer i Göteborg.

– Jag tänker mig att vi kan vara även på Dugges Pils samt i Beerblioteks taproom. Då kan vi ha fler öl som tävlar och det är alltid kul att göra saker tillsammans, menar Frost.

Så hår gick det i tävlingen i fjol, och det går alltså att rösta på torsdag, fredag eller lördag. Under lördagskvällensedan omröstningen stängs omröstningen.

De vinnande ölen kommer sedan att presenteras hos oss på Beernews senare under lördagskvällen.