Besök hos bryggerier som gillar Sverige

Bildspel

Bild 1 av 6

Smakprover på Coronado.

Coronado, Ballast Point och Modern Times är tre San Diego-bryggerier som syns ganska ofta på svenska barer. Vi gjorde nedslag hos trion för att testa ölen på deras hemmaplan.

Såväl Coronado som Modern Times har bryggerierna i direkt anslutning till baren, hos Ballast Point var det en hembryggningsaffär i samma lokal som baren. Observera att dessa tre bryggerier har flera ställen där du kan dricka öl. Våra val ligger nära varandra i nordöstra delarna av San Diego, med bara 7-8 minuters bilväg mellan varje stopp.

Ballast Point – Home Brew Mart

Adress: 5401 Linda Vista Road, San Diego.

Det första du kommer in i är själva hembryggningsshoppen som känns rymlig och välsorterad. I det ena hörnet av butiken ligger baren och du möts direkt av en ganska mysig stämning. Den stora väggmålningen blir en fin kuliss till de kanske 50 sittplatserna i lokalen. Baren är placerad längs ena väggen och ölutbudet är fantastiskt. 38 kranar med bara öl från Ballast Point är mycket imponerande. Här kan du dricka Sculpin eller Victory At Sea, men du kan också prova dig fram bland ett otal olika spännande småbatcher. Här fanns bland annat en gose med pumpa och latte och en riktigt god altbier. Brett utbud med andra ord…

Mitt ölval: Ballast Point Pine Apple Sculpin: Fruktigt, färskt. Otroligt gott helt enkelt.

Betyg: 8,5/10. Kanske skulle det går att göra lokalen lite mysigare och kanske är stämningen lite bättre senare på dagen. Men det här ska du inte missa om du gillar att prova spännande nya öl.

Coronado Tasting Room

Adress: 1205 Knoxville Street, San Diego.

Här känns det som att du går rakt in i bryggeriet, verksamheten är i full gång en tidig måndagseftermiddag och det blir faktiskt lite bullrigt att sitta i den ganska mysiga baren. 24 kranar med Coronado-öl är mycket bra, men kvaliteten på ölen vara faktiskt inte så imponerande. Vi beställde en provbricka med fem olika smakprov och nivån på ölen var skiftande. Deras india pale ale kunde till exempel inte alls mäta sig med den nivå man är bortskämd med i San Diego-området.

Mitt ölval: Remember The Day IPA. En ny IPA som inte levererade vad jag hade hoppats på. Inga felsmaker men kändes lite trött.

Betyg: 7/10. På många platser i världen hade detta varit ett ställe som stuckit ut. Men i Kalifornien är konkurrensen tuff och det finns ganska många ställen som lockar mer än detta.

Modern Times – Lomaland Fermentorium

Adress: 3725 Greenwood Street, San Diego.

En ganska häftig miljö möter dig när du kommer in här. Stället är ombyggt lite sedan jag var här senast, men i stora delar är det sig likt. Modern, avskalad interiör med bryggeriet precis bakom själva baren. 15 öl på fat och det är helt okej. Hade dock gärna sett någon variant av Monsters Park på öllistan och det gick bara att få en provbricka av fyra i förväg utvalda öl.

Mitt ölval: Modern Times Underworld Dreams. Riktigt god fruktig IPA med skön beska.

Mitt betyg: 8/10. Jag gillar Modern Times och deras öl. Men hade gärna sett några fler spännande öl på listan.