Benchwarmers fixade öl till Juholts fest

Bildspel

Bild 3 av 4

Håkan Juholt fick ta emot gäster från en hel del andra ambassader.

 

Svenskt nationaldagsfirande med kände ambassadören Håkan Juholt i Reykjavik. Då var det öl från skånska Benchwarmers som serverades och dagen blev en succé.

Det var den svenska ambassaden i Reykjavik som ville fira med svenska varor och då behövdes förstås öl. Valet föll på Benchwarmers från Helsingborg.
– Vår importör på Island, DHJ, fick en förfrågan från den Svenska Ambassaden med ambassadör Håkan Juholt om de kunde servera Benchwarmers öl på deras Nationaldagsfirande, där hela ambassadörseliten på Island var inbjudna, berättar Magnus Svensson på bryggeriet.
Det var dessutom inte bara ölen som togs till Island utan även de tre killarna från bryggeriet var på plats.
Ambassadören Håkan Juholt, tidigare partiledare för socialdemokraterna, ville visa upp det svenska för de många gästerna från andra ambassader.

– Han ville visa allt som är fantastiskt svenskt på nationaldagsfirandet, så det fanns allt från Västerbottenost, Hernö Gin, kanelbullar och kroppkakor till Volvobilar, en splitterny Scanialastbil och naturligtvis köttbullar och sill, kommenterar Svensson.

I samband med resan passade Benchwarmers också på att ha ett evenemang på Brewdog i Reykjavik. Även där var det många besökare och en hel del nyfikenhet på den svenska ölen.