Klart – här ska mobila baren stå i sommar

Flera var intresserade. Men nu är det klart var baren från Sveriges Oberoende Småbryggerier ska placeras under sommaren.

Det var för en tid sedan som Beernews berättade om den mobila baren som behövde en ny plats. Detta efter att ha varit placerad vid Spritmuseum på Djurgården i Stockholm under tre somrar.

Nu är det klart att den hamnar vid restaurangen Smoke i Karlskrona under denna sommar.

– De har en innergård där den ska stå och det kommer att bli bra, säger Johan Håkansson, ordförande i Sveriges Oberoende Småbryggerier.

Restaurangen i Karlskrona är precis på gång att öppna och baren blir ett välkommet tillskott. Tanken är att man i övrigt ska fokusera på att röka mat.

– Karlskrona är en sommarstad så vi räknar med att baren blir välbesökt. Det här känns absolut som en bra lösning, säger Håkansson.

Han konstaterar att det fanns intresse från ett antal olika håll när det gäller att låna baren i sommar, men en del ställen kunde aldrig bli aktuella. Kravet från föreningen var nämligen att man ska köpa in öl från medlemmarna till baren.

– Ganska många är bakbundna där man har avtal med stora bryggerier och inte kan ta in annan öl.

Den mobila baren får nu ett nytt hem under sommaren, men sedan är det inte klart om placeringen blir den samma i flera år.

– Vi har bara tittat på det här året än så länge. Vi siktar själva på att ha med den på Grune Woche i Berlin i januari nästa år, sedan får vi se vad som händer, säger Håkansson.