Lyckad start för nya Omnipollobaren

BIldspel

Bild 1 av 4

Gabriella Matheny är mycket nöjd med den första tiden för Omnipollos Flora.

 

Andra satsningen i Stockholm, men mycket är annorlunda vid Omnipollos bar i Humlegården. Inledningen har varit lyckad med gott om besökare.

Omnipollos Flora är namnet på baren i Humlegården och namnet passar då man satsat rejält på bland annat blomsterarrangemang och annan växtlighet från Undergrowth runt baren.

– Det här är ett komplement till Hatten på Söder. Det är en annan stadsdel, en annan publik och en annan upplevelse, säger Omnipollos marknadschef Gabriella Matheny.

Sju ölkranar finns det och för den som inte bara vill dricka går det att välja glass, grillade skaldjur eller hamburgare. När det gäller öl är det större fokus på lageröl på Flora jämfört med Omnipollos Hatt.

– Det här är en park som används av alla, då ska det finnas något till alla. För dom som gillar öl har vi alltid en glass med öl, säger Matheny.

8 maj öppnade den nya baren och nu ska det vara öppet varje dag under sommaren. När Beernews hälsade på en onsdagseftermiddag var det gott om folk som käkade en sen lunch eller bara ville dricka en öl i solen.

– Det är så himla roligt att vi får hit en massa olika människor. Det är ölnördar men också barnfamiljer och personer i kostym, säger Matheny.

Det är en anrik plats som Omnipollo nu tagit över. Humlegården firade nyligen 400 år och i kiosken som nu blivit Omnipollos Flora har det varit ett antal olika verksamheter sedan den byggdes på 1930-talet. Nu har stället fått sig en uppgraderad design av Karl Grandin, Fredrik Paulsen och Kristoffer Sundin, och det känns att det är Omnipollo även när det är utomhus och i en park.

– Vi öppnar gärna fler nya ställen, men bara då det känns intressant. Det här ska inte bli en kedja där alla ställen känns likadana utan varje ställe ska ha sin känsla, säger Matheny.

Nästa barsatsning för Omnipollo blir i Hamburg och i dagsläget finns det två barer i Stockholm och en i Göteborg.