Belgisk ölfest fick fart på skåningar

Bildspel

Bild 1 av 17

Ida Brantlind-Persson, Mats Hägerfors och Christian Weste njöt av belgisk öl under festivalen.

 

 

Mycket kan gå fel med en utomhusfestival i Sverige i början av maj. Men Belgian Craft Beer Festival i Malmö i helgen hade vädret på sin sida och festivalen blev en riktigt mysig ölfest.

Det var fokus på belgisk öl när Taproom anordnade sin Belgian Craft Beer Festival i Malmö i helgen. Det sköna vårvädret bidrog förstås till den avslappnade atmosfären trots att det då och då blev lite köer med festivalbesökare som letade efter sin absoluta festivalfavorit. Givetvis var Cantillon ett av bryggerierna som drog till sig mycket folk, men även ölen från Alvinne, Fantome och L´Ermitage drog till sig besökarnas nyfikenhet. När det gällde Cantillon var dessutom huvudbryggaren Jean Van Roy på plats och han drog förstås en del extra uppmärksamhet.

– En trevlig festival och kul att vara i Sverige. Det är tredje gången jag är på ölevent i Sverige, de andra har varit på Akkurat, sade han.

Såväl arrangörer som besökare var mycket nöjda med den belgiska festivalen och Magnus Jonasson från Taproom och Malmö Brewing kunde avslöja att det redan nu jobbas på nästa festival i Malmö. Vilket land det då ska handla om ville han inte avslöja.

Här är alla bryggerier som deltog under den belgiska festivalen.

Brouwerij Hof Ten Dormaal

Brasserie Fantôme

Brasserie Cantillon

Brasserie de la Senne

En Stoemelings

Nanobrasserie de L’Ermitage

Brouwerij Alvinne

Siphon Brewing

Brouwerij De Leite

Brouwerij d‘t Verzet

Ça Brasse Pour Moi

Brasserie Minne (Bastogne)

Brasserie du Brabant

No Science

Malmö Brewing

Här ovan kan du se alla bilder från festivalen i Malmö.

Många väntar nog redan på nästa festival hos Taproom.