Nystart med belgiskt fokus på öl på Ringön

Pontus Henryz i den nya restaruangen på Två Feta Grisar. Foto: Privatbild

Två Feta Grisars nya restaurang har äntligen fått sitt alkoholtillstånd för restaurangen och drar nu igång ett nytt koncept på Ringön.

I mars förra året var Två Feta Grisars flytt till Ringön klar, men även om bryggeriet och dess taproom varit igång ett tag, så har satsningen på en restaurang dragit ut på tiden. Visserligen har man haft lunchservering, men först nu har alkoholtillståndet blivit klart.

– Vi har gått och väntat på tillståndet. Vi hade inte gett upp hoppet än, men vi blev lite tagna på sängen när det kom, säger Pontus Henryz på Två Feta Grisar.

– Men det är skönt att det är klart, vårt taproom har fungerat bra, men nu kan vi jobba med mat och dryck som en helhet på ett bättre sätt.

I helgen öppnar restaurangen igen och då är med ett nytt koncept. Tidigare har den varit öppet för luncher, men nu skippas den biten och fokus blir på kvällarna i stället.

– Vi vill bygga ett hus fullt med aktiviteter, bryggeri, taproom, padel och restaurangen. Vi har två varumärken, Två Feta Grisar som fokuserar på modern hantverksöl och De Vos som framför allt gör klassiska belgiska stilar.

Utöver det driver moderbolaget även importverksamhet, där man bland annat tar in öl från belgiska Brouwerij Van Honsebrouck, med öl som Barista, Kasteel och Filou.

Och det är det belgiska som kommer att dominera i restaurangen, eller gastropuben, som den kommer att benämnas. Där blir det belgiskt både på de flesta av de tio kranarna och på flaska, men även egna öl.

– Vi nischar den framför allt mot belgiskt. Vi har internationellt kända klosteröl, ett stort utbud av spontantjäst och sen gör vi blond, dubbel och tripel på De Vos. Vi ska även släppa en wit och en kvadrupel framöver.

Maten kommer delvis att gå på samma tema. Kocken Jaeni är från Laos, som var en del av franska indokina. Så det blir både fransk-belgiskt och asiatiskt.

I bryggeriets taproom kompletterar Två Feta Grisar med mer modern öl för att kunna erbjuda något för alla kunder.