Minifestival med lokal hantverksöl i Malmö

Glenn Pålsson har hjälpt Dennis Larsson på Restaurang Dragörkajen med att dra igång en minifestival i Malmö.

En liten mini-GSBF, så beskriver Glenn Pålsson Kajens Ölfest i Malmö i helgen.

Glenn Pålsson driver Great Swedish Beer Festival tillsammans med Erik Frithiof på Hyllie Bryggeri. Men medan Erik har tyska gäster på Stormgatan  samarbetar Glenn med en annan kompis.

– Dennis Larsson på Restaurang Dragörkajen ville ha en egen ölfest för att fler i närområdet skulle lära känna hans verksamhet. Han är erkänt duktig på vin, men vill ha fler ölälskare också, säger Glenn.

Kajens Ölfest är alltså i liten skala och lokal. Sju bryggerier från trakten kommer på lördag till restaurangen, som är belägen där Dragörbåtarna brukade angöra i Limhamn förr.

– Det är en helt fenomenal plats i västerläge, perfekt när det är vindstilla och soligt.

Varje bryggeri har med sig minst två öl, som de serverar i två tält. Sen blir det fler på restaurangens ordinarie tappar.

Inträde är gratis, man betalar bara för glaset och öl, samt mat förstås. Det blir grillat till en början och à la carte senare under dagen.

Ölfesten är en del av Glenns nya verksamhet i egna företaget Dryckeshantverket. Han sa upp sig förra året för att jobba dels med hantverksöl och dels med snickeri. Hittills är det en viss övervikt på snickeriet.

– Det är inte riktigt 50/50 än, som är drömmen, men jag får många förfrågningar om provningar.

Bryggerier:

Sibbarps Husbryggeri

Limhamn Bryggeri

Malmö Brewing Co.

Hyllie Bryggeri

Rocket Brewing

Vismarlövs Brygghus

Perfectly Squared Brewin