Bearded Rabbit redo för bryggeri och pub

Bildspel

Bild 1 av 5

Det gamla garveriet är en miljö som passar för ett bryggeri.

 

Nu har Bearded Rabbit både sitt eget bryggeri och egen bar. I mellandagarna var det premiär vid Garveriet i Floda.

Det har varit en intensiv höst för Therese Mortensen och Fredrik Gustavsson på Bearded Rabbit. De har båda andra jobb och har under hösten blivit föräldrar för första gången. Dessutom har det byggt upp sitt ett bryggeri och bryggeripub i den nysatsning som görs i Garveriet i Floda mellan Göteborg och Alingsås.

– Vi flyttade in här under andra halvan av oktober och när man har småbarn så styr man inte längre helt över sin egen tid, säger Gustavsson.

Bryggverket är på 500 liter och är nu inkört och klart för produktion. Premiärbryggningen gjordes dagen före nyårsafton. Planen är att brygga såväl starköl som folköl och lättöl.

Med den nya satsningen kan Bearded Rabbit brygga öl på tre olika nivåer. Även i fortsättningen ska ölen till Systembolaget bryggas hos Beersmiths, och på det nya 500-litersveret bryggs öl till barer. Dessutom ska det bryggas på mindre 50-liters bryggverk och de ölen ska vara exklusiva för den egna bryggpuben.

– Nu ska vi till att börja med testa konceptet och se så att allt fungerar. Sedan får vi se ur mycket vi har öppet och hur mycket vi hinner med att brygga. Baren kanske blir öppen en eller två dagar varannan vecka, säger Gustavsson.

I Garveriet finns i dagsläget även en restaurang och ett bageri, och dessutom finns det utrymme för konferensgäster. Planen är att fler hyresgäster ska flytta in under våren.

– Bageriet har gjort bröd av både vår vört och vårt drav. Målet är att jobba med hållbarhet och närproducerat, säger Gustavsson.

Precis som många andra har Bearded Rabbit planer på att satsa på burk. Det blir i så fall inledningsvis i samarbete med CanMan. Men ett steg i taget är det som ska gälla under vintern och våren. Sonen Vincent är en av anledningarna till det.

– Han går först och vi får se hur mycket tid vi får över, säger Gustavsson.