Jonas Barlind tror att folkölen och lättölen kommer att växa ännu mer. Läs alla hans svar i vår sommarserie.
1. Vilken öl var den första som verkligen gjorde att du fick ett ölintresse? Varför var det så?
– Wisby Klosteröl. När den dracks en varm sommarkväll på en uteservering på Gotland, grumlig, kall och god blev jag såld.
2. Vilken/vilka öl tar du allra helst med dig till stranden en varm sommardag?
– Får bli något lätt och fräscht, Brekeriets Picnic Sour.
3. Vilken är den godaste öl du någonsin producerat/sålt? Vad är så bra med den?
– Svårt att svara på men mest nöjd är jag nog med folkölen BjörköAle på 2,7%. När man i feedback kan få höra att folk tar den för en starköl blir man glad.
4. Vilket bryggeri har varit bäst i Sverige under 2017?
– Oppigårds.
5. Hur kommer Öl-Sverige att förändras de närmaste tre åren?
– Nu när vi snart är runt 300 bryggerier gissar jag att takten på antalet nyetableringar snart kommer att minska. Tror att ölintresset kommer att öka mycket bland ännu icke-frälsta. Vidare tror jag det kommer att bryggas mer av traditionella ölstilar och att det kommer att bli ännu mer fokus på lågalkohol/alkoholfri öl.
6. Vem vill du allra helst ta en öl med den här sommaren? Varför just den personen?
– Kanske konstigt svar, men jag hade gärna velat ta en öl med min avlidne far som aldrig fick veta att jag startade ett bryggeri. Hans bortgång var dock en av anledningarna till att jag startade.